Weet niet of dit mag op dit forum, maar we hadden ook zo'n dergelijk topic op het 850forum wat erg goed bezocht werd en waar heerlijke recepten tevoorschijn kwamen. En eten moeten we tenslotte allemaal . Nu kun je wel een mooie Volvo voor de deur hebben staan, maar zonder goed eten heb je er toch een probleem mee . Als dit niet mag of kan, gewoon verwijderen dan.
Zal eens een aftrapje geven:
Bonenstoof met courgette, aubergine en worstjes
Ingrediënten 4 personen:
• 1 courgette
• 1 aubergine
• 2 rode uien
• 400 g trostomaten
• 300 g Catalaanse braadworsten of chorizo (is lekkerder)
• 400 g borlottibonen uit blik / eventueel witte bonen als de borlottibonen niet voorradig zijn.
• 10 takjes verse tijm
• 400 g cannellinibonen
• 2 el traditionele olijfolie
Bereiden:
1. Snijd de courgette en aubergine in blokjes van 1½ cm (brunoise) met schil. Snijd de uien in halve ringen, de tomaten in blokjes en de worstjes met een scherp mes in plakjes van 2 cm dik.
2. Spoel de bonen in een vergiet af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Haal de blaadjes van de takjes tijm.
3. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de worst en ui op middelhoog vuur 4 min. Voeg de courgette en aubergine toe en bak 4 min. mee.
4. Voeg de tomaten, tijm en bonen toe en laat op laag vuur 10 min. stoven. Af en toe doorroeren. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Het mag best wat peper hebben.
bewaartip:
Je kunt dit gerecht 2 dagen van tevoren maken. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Zal eens een aftrapje geven:
Bonenstoof met courgette, aubergine en worstjes
Ingrediënten 4 personen:
• 1 courgette
• 1 aubergine
• 2 rode uien
• 400 g trostomaten
• 300 g Catalaanse braadworsten of chorizo (is lekkerder)
• 400 g borlottibonen uit blik / eventueel witte bonen als de borlottibonen niet voorradig zijn.
• 10 takjes verse tijm
• 400 g cannellinibonen
• 2 el traditionele olijfolie
Bereiden:
1. Snijd de courgette en aubergine in blokjes van 1½ cm (brunoise) met schil. Snijd de uien in halve ringen, de tomaten in blokjes en de worstjes met een scherp mes in plakjes van 2 cm dik.
2. Spoel de bonen in een vergiet af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Haal de blaadjes van de takjes tijm.
3. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de worst en ui op middelhoog vuur 4 min. Voeg de courgette en aubergine toe en bak 4 min. mee.
4. Voeg de tomaten, tijm en bonen toe en laat op laag vuur 10 min. stoven. Af en toe doorroeren. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Het mag best wat peper hebben.
bewaartip:
Je kunt dit gerecht 2 dagen van tevoren maken. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.