NOKKENAS poelie vraagje

2.5T

 
 
 
 
 
Bolbo
Supporting Member
Avatar
Geslacht:
Locatie: Spanje (Oviedo)
Berichten: 4233
Geregistreerd: 09 / 2016
Subject:

NOKKENAS poelie vraagje

 · 
Posted: 19.07.2024 - 09:11  ·  #1
De krukas is de ruggengraat van een motor, die drijft zowel de distributieriem aan als de multiriem. Het zou mij verbazen als je van bovenaf kan zien dat de krukaspoelie versleten is (wat me op zich sowieso al stug lijkt, tenzij er een dempende laag in zit, maar van oudsher is het gewoon een stuk metaal), volgens mij wordt je gewoon een moeilijk woord voor de neus gegooid om je op kosten te jagen. Misschien dat er bij een XC90 meer ruimte is, maar bij mijn V70 moet je zelfs van onderaf moeite doen om de aandrijving te kunnen bekijken, dus als je het mij vraagt word je bij de neus genomen. Tenzij het bij een betrouwbare verkoper was...
Je bericht klinkt mij er toch wel naar als dat je er verstandig aan zou doen om ofwel iemand mee te nemen met verstand van zaken, of een aankoopkeuring te laten doen bij een zeker weten betrouwbare partij. Een XC90 mag dan wel een Volvo zijn, maar wel een zware en dure (zoals de meeste overigens). Dus er kan veel kapot aan, er gaat ook het een en ander kapot aan met hoge kmstand en leeftijd, en het is veelal duur om het te laten maken.
jpelverding
Supporting Member
Avatar
Geslacht:
Locatie: Meedhuizen - Eemsdelta - Delfzijl
Leeftijd: 67
Homepage: elverdesign.nl
Berichten: 500
Geregistreerd: 05 / 2020
Subject:

Dankjwel!

 · 
Posted: 19.07.2024 - 10:42  ·  #2
Hierboven even een update in mijn openinsgpost gedaan

Dit probleem, en nog wat, kwam voort uit een aankoopkeuring in Westerbroek, echte volvo specialisten. Ik had even door moeten vragen maar schoot in de stress omdat het de waterpomp en D-riem zou betreffen. Dat was een beurt voor 2025 zeg maar, en ik als de dood ben (gemaakt, dank Mike Brewer en co's) voor een verkeerde timing.
Rest van de opmerkingen waren slijtage, rubbers die een keer vervangen moesten worden, dat soort zaken.
Achterbanden zaten tegen de nokjes aan (en dus voor mij een signaal om direct te vervangen) én de katalaysator had moeite om de waarden op peil te houden. Zat er twee jaar onder.

De radio was vervangen door een android dinges, en dat gaf de nodige storingen op de radiomodule maar mogelijk ook op andere communicatie onderdelen.

En het zal snel een afspraak worden met Obbe, want ik werd gek van het rijden met 200 paarden die tegelijkertijd naar buiten willen als ik ook maar een beetje gas gaf in de stad. Op de A7 daarentegen kwam het slagschip wel vooruit en dus reken ik maar op 1 op 6 als normaal verbruik....

Al met al verwacht ik dat ik dit weekend een bod ga doen.
 
Selected quotes for multi-quoting:   0